torsdag 31. desember 2015

Snart nyttår - noen inntrykk fra Sri Lanka siden sist.


Nydelige strender nesten uten folk. Bølgene får oss alle til å oppføre oss og leke som 10 åringer igjen.


Dagene går forrykende fort og opplevelsene står i kø. I dag er det allerede 31.12 og vi ser frem til en storslått feiring av det nye årets start. 2015 har brakt med seg mange gleder. Her er litt fra de siste dagenes opplevelser og inntrykk.

Her er vi på besøk på en skilpadde-farm.  Disse små er bare 3 dager gamle og skal settes ut til kvelden. Alle må finne vegen til havet på egenhånd. De svømmer ut til revene utenfor og blir der en periode før de forsvinner og kommer tilbake for å legge egg på den stranden de kom fra. Hvor de er i mellomtiden vet ingen. Men, det er bare ca.10% av dem som kommer tilbake.


Denne skilpadden er ca.3 år gammel. Noen av dyrene manglet lemmer eller var deformert. De ble værende på farmen for livet. De er ikke i stand til å klare seg utenfor. Den jeg holder her er ca 15 kg.


Vi hadde en spennende og fin tur på elva Madhu som består av mangroveskoger i et elvedelta med 63 øyer. Her bor lite folk og de som bor her livnærer seg på enkle måter.


Denne damen bor på Cinomon-Iceland. Øya er eid av en familie og her viser hun oss hvordan man "skreller" grener lagvis for å komme inn til kanelen vi så gjerne vil ha. Litt av det hun laget og har tørket blir med oss hjem.

Her er lokalbutikken i området. Praktisk å kunne flytte butikken dit kundene er.

Etter en ganske så søvnløs og strømløs natt for oss alle var det tid for hval-safari. Vi var rimelig spent på om vi kom til å se hval eller ei. Og hval ble det - vi forstod det var spesielt når til og med skipets kaptein stod og filmet disse fantastike dyrene som lever i havet. 



Her er 3 stk. Stolt-Nielsen på vei mot målet og hval-titting. Den stakkars japanske familien i bakgrunnen var ualminnelig lite sjøsterk.


Lokale sjømenn får resten av maten som ikke ble spist på turen. En ganske skrøpelig farkost til så mange menn. Dette er menn med en imponerende kontroll på båten.


 
Vi lærte et nytt engelsk verb på turen også. Tailing - det betyr å se en hval-hale. Det er et syn jeg aldri kommer til å glemme. Vi var så heldig at vi også fikk se dobbe tailing.

Fisking fra påler er også et helt spesielt sy. Pålene går i arv fra far til sønn. Nå om dag er det mest for betaling fra turister g ikke så mye for fiskingens sylig.



På hele Sri Lanka er det mye urørt natur og helt fantastisk grønt over alt. Her fra Mirissa. Dette er et paradis på jord som har utrolig mye å by på.


Ønsker alle sammen en strålende nyttårskveld. Det skal vi ha med party på stranden. Nå dundrer Bonny M ut fra høytalerne så det rister i solsengen. Her blir det liv Rai Rai :-) 

Kommer nytt om kveldens hendelser i morgen. 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar